

UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:
- nasze kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
- kiszonki należy przechowywać w lodówce, paczki wysyłamy od poniedziałku do czwartku, żeby czas pobytu poza lodówką był jak najkrótszy, a po otrzymaniu paczki należy je jak najszybciej przenieść do lodówki,
- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
KIMCHI - słowo, które elektryzuje wszystkich fanów kiszonek. Nowa sałatka w naszej ofercie, w której przenikają się smaki marchewki, selera i pietruszki, a całość doprawiona papryczką gochugaru. Polecamy!
Świetnie nadaje się jako dodatek do dania głównego, ale równeż jako samodzielna przekąska.
Kimchi, jak wszystkie pozostałe nasze kiszonki jest niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).
Składniki:
marchew, seler, pietruszka, woda, sól kamienna, czosnek, koper, papryczka ostra (1%).
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 74 kj / 18 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,8 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 1,1 g
Sól - 2,1 g
Przechowywać w temp. 4-10 C.
Data minimalnej przydatności do spożycia wynosi ok. 2 miesiące.