Użyj kodu GOŁĄBKI_GRATIS, a słoik gołąbków sam wpadnie do Twojego koszyka!
×
Kapusta kiszona
search
  • Kapusta kiszona

Kapusta kiszona

11,50 zł
Brutto

Kapusta jest kiszona metodą tradycyjną (samoczynnie, powoli, sezonowo) – jesienią, zaraz po zbiorach. Nie zawiera konserwantów, octu, wybielaczy, przyspieszaczy fermentacji, dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości.

UWAGA - jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z niepasteryzowanymi kiszonkami, przeczytaj uważnie poniższą informację:
- kiszonki są żywe, niepasteryzowane, a co za tym idzie bakterie powstałe podczas fermentacji cały czas pracują,
- w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.

Dostępne metody płatności
Paynow Blik Mastercard and Visa Paypal Bank wire
Ilość

Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki.
Kapusta jest niepasteryzowana, co sprawia, że zachowuje bogactwo bakterii probiotycznych. Należy przechowywać ją w lodówce (najlepiej mocno ubitą w zamkniętym pojemniku).

Składniki: kapusta, marchew, sól kamienna kłodawska

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 74 kj / 18 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,8 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 2,2 g
Białko - 1,1 g
Sól - 2,1 g


Przechowywać w temp. do 10 C.

10 Przedmioty
Komentarze (0)