Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Zapraszamy do zakupu, w promocyjnej cenie 190 pln, zestawu naszych pasteryzowanych dań (do podawania na ciepło) zaplanowanych na 6 dni postu dr Dąbrowskiej.
Doradzamy by zjeść porcję zupy do każdego głównego posiłku (śniadanie, obiad, kolacja). Na obiad dodatkowo ciepłe danie główne.
W sezonie jesienno-zimowym to szczególnie ważne, bo sama dieta dr Dąbrowskiej ma silne działanie ochładzające.
W skład zestawu wchodzi:
5 zup w słoikach 0,75l - w każdym 3 porcje zupy ok. 250 ml (od 80 do 140 kcal)
3 drugie dania w słoikach 0,75l - w każdym 3 porcje po ok. 250 ml (ok. 200 kcal)
1 słoik 0,8l z zakwasem z buraków.
To 3 zupy kremy:
- pomidorowy (250 ml ok. 130 kcal),
- pietruszkowo-miętowy (250 ml ok. 140 kcal),
- z pieczonych warzyw (250 ml ok. 150 kcal),
2 klarowne zupy:
- bulion z pieczonych warzyw (250 ml ok. 80 kcal),
- ogórkowa (250 ml ok. 90 kcal).
W porze obiadu proponujemy:
- leczo warzywne,
- gulasz szpinakowy,
- bigos dr Dąbrowskiej.
W 250 ml dania jest ok. 200 kcal. Słoik 0,75l zawiera trzy porcje drugiego dania.
Do każdego posiłku możecie Państwo dołożyć po jednej/dwie porcje (wielkości dłoni złożonej w pięść) surówek z dozwolonych warzyw.
W zestawie jest też 0,8 l zakwasu - prosimy by pić go po podgrzaniu do ok. 40 stopni przed śniadaniem.
Do śniadania i obiadu można dodać deser w postaci np. małego jabłka czy śliwki.
Smacznego!Pyszny i niskokaloryczny gulasz szpinakowy z warzywami korzeniowymi na długo zaspokoi głód. Ma wyraźny smak i gęstą konsystencję. To jedno z ulubionych dań Gości Alhambry**** na turnusach z dietą dr Dąbrowskiej.
W internecie aż roi się od przepisów na postny bigos dr Dąbrowskiej. Nasz, podobno, jest jednak najlepszy!Używamy do niego ręcznie ciętej i kiszonej w pobliskim gospodarstwie rolnym kapusty, dodajemy słodką kapustę oraz przyprawiamy suszonymi warzywami. Bigos gotuje się naprawdę długo na kuchni gazowej (to ważne).
Świeże pomidory, papryka, cukinia z aromatycznymi ziołami i naturalnymi przyprawami z Alhambry. Nasze leczo nigdy się nie nudzi. W Alhambrze**** podajemy je do każdego posiłku jako ciepłe danie. Sprawdza się od śniadania do kolacji.
Krem z polskiej pietruszki, z której słodycz wydobyliśmy poprzez długotrwałe gotowanie w małej ilości wody. Przygotowana (jak wszystkie nasze zupy) na aromatycznym, wegańskim wywarze z pieczonych warzyw, który gotował się co najmniej 4 godziny.Produkt pasteryzowany.Przechowywać w lodówce lub w chłodnym miejscu.
Jedno z najbardziej uniwersalnych dań w diecie dr Ewy Dąbrowskiej. Jest pełnowartościowym posiłkiem lub idealną bazą do innych zup i kremów oraz sosów.Goście Alhambry uwielbiają nasz bulion, który każdy dzień w tygodniu zmienia w niedzielę:)Sekret bulionu to odpowiednio przypieczone warzywa. Zarumienione, nie przypalone, z wdzięcznością i siłą oddają moc...
Zupa krem z aromatycznych, świeżych pomidorów lub naszej własnej pulpy pomidorowej przygotowanej z najlepszych, dojrzewających w sierpniu, pomidorów lima lub bawole serca.Tajemnice smaku naszej pomidorowej to gatunkowe pomidory i bulion z pieczonych warzyw, na którym jest ugotowana.
Zupa z polskich kiszonych ogórków dostarczanych do Alhambry przez rolnika z okolic Opola. Przygotowana na aromatycznym, wegańskim wywarze z pieczonych warzyw, który gotował się co najmniej 4 godziny. Produkt pasteryzowany.Przechowywać w lodówce lub w chłodnym miejscu.
Zupa krem w skład której wchodzą: pieczona marchew, pieczony korzeń pietruszki, pieczony seler, pieczona biała kapusta, pieczony por, pieczona cebula, czosnek pieczony w łupinach, pomidory malinowe, suszona skórka cytrynowa, sekretne przyprawy "warzywko" Alhambry****, świeże zioła (rozmaryn, tymianek, kolendra, nać pietruszki), sól himalajska, młotkowany...
Zakwas buraczany produkowany w procesie kiszenia swieżych buraków wspomaga procesy oczyszczania organizmu.