Zakwas z kapusty czerwonej
Zakwas z kapusty czerwonej
Kapusta posiada istotne właściwości przeciwbakteryjne, chroni przed infekcjami, przeziębieniami, kaszlem i grypą. Stymuluje odporność organizmu i produkcję przeciwciał. Oczyszcza organizm z toksyn i działa odkażająco. Sok z kiszonej kapusty jest skarbnicą witamin B, C, E, P, zawiera również beta-karoten, sole mineralne: wapń, żelazo, potas, magnez. Zawarte w soku bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny oczyszczają organizm.
Picie soku przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii. Działa przeciwnowotworowo, obniża ryzyko zachorowania na raka żołądka, dwunastnicy i jelita grubego. Sok z kiszonej kapusty jest naturalnym wrogiem pasożytów i niweluje szkodliwe działanie alkoholu.
Składniki:
100% sok z kiszonej kapusty czerwonej (kaputa czerwona, sól)
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 51 kj / 12 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 0,8 g
Sól - 2 g
Przechowywać w temp. Do 10 C.
Opis
- Zawiera
- kapusta
sól himalajska