- Pakiet
ZESTAW PREMIUM - dieta dr Ewy Dąbrowskiej w słoikach (post 6 dni)
Spróbuj ośmiu wyjątkowych dań na post dr Dąbrowskiej opracowanych przez jednego z najlepszych polskich kucharzy - Michała Kutera, szefa kuchni, właściciela wybitnej restauracji „A Nóż Widelec" i Szefa Roku prestiżowego przewodnika Gault&Millau.
Zestaw zawiera dania o zdecydowanych, pikantnych smakach. Polecamy wielbicielom ostrych potraw. Flaki są naprawdę mocno imbirowe, steki pełne smaku zielonego pieprzu...
Do każdego zestawu wysyłamy gratis:
- PDF z przepisami na sałatki i dipy,
- PDF miniporadnika na post (jak to wszystko ogarnąć),
- przyprawy: sproszkowany jarmuż z ziołami lub pomidory z czosnkiem oraz proszek z suszonych cytrusów lub warzywko alhambrowe, potrzebne przy sporządzaniu dipów do sałatek.
Przedstawiamy nasz nowy zestaw dań na co najmniej 6 dni postu dr Ewy Dąbrowskiej. Zestaw PREMIUM to dania zgodne z zasadami postu dr Dąbrowskiej, opracowane we współpracy z jednym z najlepszych polskich kucharzy - Michałem Kuterem, szefem kuchni i właścicielem wybitnej restauracji „A Nóż Widelec” w Poznaniu, słynącej z nowoczesnej interpretacji kuchni polskiej. Michał Kuter to zdobywca wielu nagród i wyróżnień, w tym tytułu Szef Roku prestiżowego przewodnika Gault&Millau.
W zestawie Michała są warzywne dania z dozwolonych na poście produktów. Polskie, europejskie i azjatyckie klasyczne potrawy dostosowane do reguł postu. Znajdziecie tu Państwo m.in. pomidorową z makaronem (z pora), flaki, steki (z selera) z sosem z zielonego pieprzu, węgierski gulasz z wędzonką (to też seler).
Dania są przyprawiane głównie świeżymi ziołami, wyraziste w smaku i różnorodne.
Na takim poście nie będzie nudy, gwarantujemy.
Zupy:
- zupa pomidorowa z makaronem porowym
- bulion azjatycki z wakame
- zupa szparagowa z estragonem
- flaki vege mocno imbirowe
Dania główne
- kalarepa po grecku
- steki z selera z jarmużem i sosem z zielonego pieprzu
- brukselka z warzywami okopowymi i koperkiem
- gulasz po węgiersku z dynią i wędzonym selerem
Doradzamy by zjeść porcję zupy/drugiego dania do każdego głównego posiłku (śniadanie, obiad, kolacja). Na obiad dodatkowo - drugie ciepłe danie.
W sezonie jesienno-zimowym to szczególnie ważne, bo sama dieta dr Dąbrowskiej ma silne działanie ochładzające.
Każdy posiłek należy rozpocząć od jednej/dwóch porcji (wielkości dłoni złożonej w pięść) surówek z dozwolonych warzyw.
W zestawie jest też 0,8 l zakwasu - prosimy by pić go po podgrzaniu do ok. 40 stopni przed śniadaniem.
Do śniadania i obiadu można dodać deser w postaci np. małego jabłka czy śliwki.